Gör någon glad!

-Skicka ett blombud

Topmeny, Planta Blommor

Butiken

Vår butik hittar du på Barnarpsgatan 24 i Jönköping.

Här hittar du alltid fräscha snittblommor, färdiga buketter och arrangemang och ett välsorterat sortiment av keramik, glas och presentartiklar från bland annat välkända ASA Selection  Mitt& Ditt . Ensi och Wikholm  Och det är här i vår butik som du får tips och inspiration när du med en blomma vill visa någon när och kär lite extra uppmärksamhet eller när du planerar bröllopet, begravningen eller företagskonferensen. Välkommen in!

Vårt sortiment

Så gott som varje morgon kommer våra grossister  Carlssons Blomstergrossisten i Borås, DFS  och Flower Line  och levererar snittblommor och krukväxter. Det innebär att du i vår butik endast hittar trendiga och inspirerande snittblommor och krukväxter. A-varor till högsta kvalitet, odlade av de bästa odlarna i såväl Sverige som övriga världen och utvalda direkt av oss på Planta blommor.

Vårt miljöarbete

För oss på Planta blommor är miljö något central. Det innebär bland annat att all kompost sorteras (plast och papper för sig), att vi använder miljövänliga material så långt det är möjligt (till exempel trä i sorgbinderiet) och att våra blommor levereras i Jönköpingsområdet med hjälp av miljövänliga  bilar

Ett välkänt varumärke med en över 60 år lång historia.

1960 startade Planta blommor sin verksamhet på Barnarpsgatan 24 i Jönköping. Många tusen buketter och arrangemang senare finns vi fortfarande kvar i butiken på väster.

När butiken startades hade den ett bra läge med närhet till dåvarande Lasarettet. 1984 flyttade dock Lasarettet till Ryhov. En flytt som innebar att vi förlorade många kunder men som också innebar nya möjligheter för oss. Vi såg nämligen chansen att utveckla vår verksamhet genom att lämna offert på växter och växtkärl till det nya länssjukhuset Ryhov.

Vi var därmed glad när det var vi som fick förtroendet att plantera samtliga växter på det nya länssjukhuset. Planteringen utfördes under mer än under en vecka av tre personer. Inte mindre än 1,3 ton jord och leca gick åt och sammanlagt planterade vi flera tusen växter. Samtidigt tog vi kontakt med den nyöppnade servicebutiken på Ryhov och skrev kontrakt för leverans av arrangemang och buketter.

Idag är Planta Blommor ett välkänt varumärke i Jönköping. Genom åren har butiken haft olika ägare men sedan 2008 köpte Anita Andersson och Gert Lindrud butik från Fonus med målsättning att förvalta men också utveckla varumärket Planta Blommor.

Så många härliga vårnyheter det har börjat anlända till butiken!

Planta Blommor

Barnarpsgatan 24, Jönköping
Telefon: 036-12 50 48
Fax: 036-12 49 01
E-post: info@plantablommor.se

Öppettider

Måndag - Fredag
08:00-18:00
Lördagar
09:00-15:00